Pensionklant Sabine de Roos wint Gulden Spoor

De Gulden Spoor 2011 is donderdag 29 december gewonnen door onze pensionklant Sabine de Roos met haar paard Barbossa. Zij reed een overtuigende finale tijdens de Helderse Dressuurdagen en was voor beide juryleden de onbetwiste nummer één. Met een totaalscore van 424 punten  in de klasse L1 was zij duidelijk de sterkste.

De zege van Sabine de Roos was min of meer verrassend, ook voor haar zelf, omdat ze met de achtjarige donkerbruine Westfaalse ruin Barbossa (v. Biotop x Dunhill) nog maar sinds oktober van dit jaar een wedstrijdcombinatie vormt.  “In juli heb ik hem gekregen. Mijn instructrice Saskia Meijer traint zelf bij de Duitse amazone Kirsten Heek die paarden van klanten te koop had staan, waaronder Barbossa. Omdat hij ook kan springen, heb ik hem geprobeerd. Ik denk dat we heel goed klikken. We zijn in de L1 begonnen en langzaam verder gegaan. Deze finale was echt wel spannend, omdat hij voor het eerst in een hal reed met zoveel aankleding. “Maar hij is niet alleen heel knap, maar ook nog eens erg lief en nuchter.”

De finale om De wisseltrofee De Gulden Spoor was overigens meteen de laatste wedstrijd voor Sabine de Roos als ruiter van De Bergruiters. Per 1 januari stapt ze over naar Heeten, omdat Barbossa onderdak vindt op Stal Finesse van Henry Huis in ’t Veld in Lettele, vernoemd naar de legendarische topspringer die met Emile Hendrix onder meer ooit de Grote Prijs van Twente in Geesteren won.

Bron: hippischtwente.nl

Comments are closed.

Archief